30-11-2010
GI40 Hermes vandpolo vinder sølv til U17 DM

Trods det dårlige vejr i weekenden, blev der afholdt U17 DM i vandpolo i Århus.

Vejret betød, at der var stor usikkerhed om stævnet ville blive afholdt og om klubberne kunne komme frem. Efter en del telefonsamtaler besluttede turneringslederen, at kampene skulle afvikles.

Følgende 3 klubber deltog SSK (Slagelse), Kolding/Lystrup og KVIK/GI40-Hermes. Der var afbud fra Frem og Tommerup/OSLF grundet vejret . Fra GI40 Hermes var Nicolai Thomsen, Benjamin Holten og Rasmus Hartmann udtaget.

Første kamp var mod SSK.

Vi synes selv vi havde forberedt os godt, men vi vidste på forhånd, at det ville blive en stor mundfuld,

At spille mod et hold udelukkende bestående af U15 og U17 landsholdsspillere, kræver en del både fysisk, teknisk og taktisk.

Vi vidste, at med vores 3 landsholdsspillere, ville det være svært at matche deres 12, men med fight, vilje og gå på mod, havde vi en chance.

Vi havde forberedt os godt på nogle enkelte situationer. Vi vidste, at hvis vi kunne udnytte disse optimalt, ville vi med lidt held kunne give dem en god kamp.

Dette lykkedes også, vi udnyttede disse situationer til fulde, men det var bare ikke nær nok.

Vi blev simpel hen kørt over. SSK var bare bedre i alle spillets facetter. De var hurtigere på bolden, de svømme kontra med os igen og igen, og de skød os i sænk.

Resultatet blev 26 – 6 til SSK.

Det positive ved denne kamp var, at se hvor langt vores hold egentlig var nået. Vi kunne godt følge med, vi kunne også spille spillet. Men vores store mangel var vores manglende kamp rutine.

Det var også en overraskelse for nogen på holdet, at tempoet var så højt og at vandpolo faktisk er en ret fysisk krævende kontakt sport selv, på et U17 hold.

Selv Mikkel Hounsgaard, som ellers er en rigtig god svømmer måtte sande at 10 til 12 gange sprint 12 til 15 meter med vandstart, hvor hovedet skal være over vandet,

man skal være klar til at modtage bolden og kunne spille den igen, samtidig med der ligger en modstander og hiver og skubber til en, kræver en rigtig god fysik.

Vi havde nu ca. 1 times pause, inden vi skulle spille 2. kamp mod startfællesskabet Kolding/Lystrup.

Vi havde i denne pause mulighed for at se, at de også fik en vandpolo lektion af SSK. Til vores tilfredshed blev den større end vores da de tabte 29 – 7.

Anden kamp mod Kolding/Lystrup

Taktik mødet inden kampen var egentlig nem og lige til. Vi skulle fastholde vores satsning på enkelt situationer, og så ellers bare svømme med dem hele tiden.

Træneren spåede at de 2 første perioder af kampen vil blive meget tætte, men så ville kampen tippe over til vores fordel. Og det blev nøjagtig som han spåede.

Spillet var utrolig tæt de 2 første perioder. Både de og vi fik chancer, men godt forsvars- og målmandsspil forhindrede at nogen af holdene kom afgørende foran.

Vores hold fik meget nemt udvisninger de 2 første perioder. Vi skulle dårlig røre modstanderes før der blev delt udvisninger ud. Det var meget anderledes for Kolding/Lystrup. de kunne stort set ”slagte” os uden det fik nogle konsekvenser.

Kamp protokollen viser også 10 udvisninger til os og kun 2 til dem. Alexander fik ”cyklen” i 2. periode, hvilket betyder at han blev udvist for groft spil og ikke måtte spille med mere i kampen.

Efter anden periode tippede spillet over til os. Erik (målmand) spillede op til sit bedste, og tog alt hvad der kom inden for rammen i målet. Det betød, at vores kontra svømninger kunne komme i gang. De lykkedes nu over alt forventning.

Fra at være 4 – 5 før 3. periode, stod den hurtigt 9 – 5 til os. Vi fastholdte styring i spillet ved at satse på kontra svømninger og tætte opdækninger. Det fjernede de sidste kræfter hos modstanderen.

Så selv om vi havde 2 mand ude med 3 fejl midt i 4. periode kunne vi køre sejren stille og roligt hjem. Det gjorde vi ved at spille henholdende og holde på bolden i lang tid.

Kampen blev vundet 13-5 hvilket betød, at Erik havde hold ”buret rent” i de 2 sidste perioder.

Resultatet betød at KVIK/GI40-Hermes vandt sølv til dette års U17 DM.