09-12-2010
Gi40Hermes bader i medaljer ved weekendens DM i kortbane

GI40Hermes svømmede sig til ikke færre end 12 medaljer ved sidste uges danske senior- og juniormesterskaber på ’hjemmebanen’ i Bellahøj. Der var guld til både Julie Leth-Espensen og Mathilde Huss-Hansen

Sammen er vi stærkest.

Den gamle talemåde holder stadig vand. Siden de to traditionsrige Frederiksberg-svømmeklubber, Hermes og GI 40, slog sig sammen under navnet GI40Hermes har fusionsklubbens elitesvømmere badet i succes. Det kom i sidste uge til udtryk mere end nogensinde, da Frederiksberg-klubben i samarbejde med Dansk Svømmeunion arrangerede danske kortbanemesterskaber for seniorer og juniorer.

Bellahøj Svømmestadion lagde bassin til fire dages svømning på højeste niveau. Den danske verdensklassetrio bestående af Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen tiltrak sig størst opmærksomhed. Men tager man de lokale svømmebriller på, var der også masser at holde øje med.

I GI40Hermes hedder de største navne Julie Leth-Espensen og Mathilde Huss-Hansen. De to levede til fulde op til forventningerne. Men der var bestemt også andre GI40Hermes-svømmere, der viste lovende takter.

Det 15-årige stortalent, Amanda Sandager, vandt juniorsølv i 1.500 meter fri foran den et år ældre klubkammerat, Isabel Brylov, som overraskende tog bronze. 1.500 meter fri endte i det hele taget med at blive den helt store paradedisciplin for GI40Hermes, idet 16-årige Mathilde Huss-Hansen snuppede guldet.

På 800 og 1.500 meter-distancerne svømmer seniorer og juniorer sammen. Mathilde Huss-Hansens juniorvindertid på 16.44,60 rakte til en bronzemedalje hos seniorerne. I det regnskab blev Amanda Sandager nummer fire og Isabel Brylov nummer seks. Løbet blev vundet af europarekordholder, Lotte Friis, i tiden 16.04,24.

SE HELE ARTIKEL I FREDERIKSBERGBLADET: http://www.dinby.dk/frederiksberg/gi40hermes-badede-i-medaljer

Vanløsebladet, uge 49, bob

SVØMNING Julie Leth-Espensen fra Risagervej og Amanda Sandager fra Floras Allé vandt tilsammen tre medaljer ved påskens danske langbane-mesterskaber for seniorer og juniorer, som blev afholdt i Esbjerg.

To af DM-medaljerne blev svømmet hjem af Julie Leth-Espensen i seniorkonkurrencerne. Begge var af sølv og blev vundet i brystsvømning på henholdsvis 100 og 200 meter-distancen i tiderne 1.12,14 og 2.35,22. Amanda Sandager vandt junior-bronze i 1.500 meter fri i tiden 17.48,59.

Da Julie Leth-Espensen var tæt på at indfri kravene til senior-EM i Budapest i 100 meter bryst, valgte landstræner Paulus Wildeboer at udtage hende til en trup bestående af ni svømmere, der får endnu en chance for EM-kvalifikation ved et stævne i Slovenien i juli måned.