Kære besøgende på gi40hermes.dk

Vi har fusioneret med Svømmeklubben København og skiftet navn til Hovedstadens Svømmeklub.
Vores nye side finder du på www.hsk.dk
(du bliver stillet videre om få sekunder).

Gode svømmehilsner

Svømmeskolen

Tilmelding
Du kan se vores hold og foretage tilmelding her

Sæsonstart
Sæsonen løber fra september til og med maj - i sæson 2011/2012 er første dag til svømning d. 5. september 2011

Kontingent
Kontingentet skal betales ved tilmelding via vores klubmodul. Linket til dette kan du finde på forsiden. Du kan vælge at betale kontingent i en eller to rater.

Tilmelding er først gyldig, når du har betalt minimum første rate. Kvittering fremsendes til din mail for betaling.

Første rate er for perioden 1. september - 31. december 2011.
Anden rate (hvis du vælger at betale i to rater) forfalder den 9. januar 2012. Dette dækker for perioden 1. januar – 31. maj 2012. D. 2. januar fremsendes der en mail med et betalingslink.

Venteliste
Det er muligt at tilmelde sig ventelisten til et hold når holdet er overtegnet. Det koster kr. 60 pr. hold. At stå på ventelisten er en service og gebyret trækkes ikke fra kontingentprisen ved evt. tilmelding til et hold.

Efter tilmelding
Du modtager en e-mail med bekræftigelse af din tilmelding og betaling. Husk altid at holde din profil opdateret med korrekt e-mail adresse, telefonnummer, adresse osv.

Udmeldelse
Du kan når som helst melde dig fra dit svømmehold, men resterende kontingent vil ikke blive udbetalt. Udmeldelsen skal ske skriftligt til kontoret. 

Force majeure
Der gives ingen reduktion eller refusion, når træningen må aflyses f.eks. som følge af stævner, reparation af anlæg, hærværk, aflysninger fra hallernes side eller andre uforudsete hændelser.

Holdændringer: Vi forbeholder os retten til at kunne ændret eller nedlægge hold i forbindelse med manglende tilmelding.

Aktivitetskalender
Hold jer orienteret om ferie, helligdage etc. hvor der ikke er svømning under menuen "foreningen" eller i nyhederne.

Svømmeskolen
I svømmeskolen underviser vi børn og unge. Svømmeskolen er delt ind i forskellige typer af hold:

 • Forældre/barn hold (Søanemoner) - vandtilvænning og leg for de 2 - 3 årige. Forældre er med i vand
 • Forældre/barn hold (Goblerne) -  vandtilvænning og leg for de  4 - 5 årige. Forældre er med i vandet 
 • Vandtilvænning (nyt hold) - børn 5-6 år, som ikke er fortrolige med vand.
 • Begynder (Søstjerner) - børn i aldersgruppen 5 – 8 år, dette er svømmeskolens begynder hold.
 • Let øvet (Blæksprutter) - børn i aldersgruppen 5 - 9 år. lavt og dybt vand
 • Let øvet + (Søheste) - der øves crawl, rygcrawl, hovedspring m.v. - dybt vand
 • Øvet (Spækhuggere) - der svømmes på 25 m baner og alle stilarter øves.
 • Øvet + (Flyvefisk) - der bygges videre på alle stilarter, nu stort fokus på teknik.
 • Ældre børn begynder - for større børn der aldrig fik lært at svømme - 9-12 år.
 • Aqua Fun - de 4 stilarter samt andre aspekter af svømning som livredning og vandpolo 
 • Elite X - for tidligere elitesvømmere

Vores struktur er opbygget som et fuldendt forløb. Hvis du er i tvivl om hvilket hold dit barn skal tilmeldes, skal du altid se på målsætningen på det forgående hold, for at se om barnet opfylder disse. Du kan også ringe til kontoret for vejledning.
Begynder holdet (Søstjerner) er svømmeskolens første rigtige begynder hold - og har dit barn ikke gået til svømning før, men er tryg ved vand, er det her man starter. Begyndere fra 9 år og opefter skal starte på "ældre børn begynder".

Undervisningen
Klubben har en fast politik om, at vi ikke bruger svømmevinger og korkbælter i undervisningen. Dette har vi besluttet fordi børnene hurtigere lærer at svømme, hvis de fra starten lærer, at vandet kan bære dem. Disse hjælpemidler kan derudover give børnene en falsk tryghedsfornemmelse, som brydes når bæltet/vingerne fjernes og de derfor skal starte forfra. Tilgengæld har vi altid hjælpetrænere i vandet til at støtte og hjælpe børnene.

Hygiejne
Når man skal gå til svømning, er der nogle regler som skal overholdes af sikkerheds- og hygiejniske årsager. Reglerne er fastsat af Teambade som står for driften af hallerne og af klubben. Læs mere her:

Fra man er 7 år skal man klæde om i den omklædning der passer til ens køn. 
Børn under 7 år, som har brug for støtte af en forælder, skal gå i det omklædningsrum som passer til den pågældende forælders køn. Dette gælder også i vore skolesvømmehaller.

- Du må ikke spise eller tygge tyggegummi i svømmehallen

- Du må ikke løbe eller skubbe andre i omklædningen eller i svømmehallen

- Du må ikke gå i vandet, før man er blevet afkrydset hos træneren og har fået ok.

-       Husk at vaske dig grundigt inden du skal i vandet - gælder både børn og forældre på vore forældre/barn hold.

Forældre politik
Vi har stor forståelse for at forældre gerne vil se deres børn svømme. Af to årsager har vi dog i flere år haft den politik, at der ikke er forældre i hallen, mens der er undervisning. Du må gerne følge dit barn ind, men derefter henvises der til arealerne uden om hallerne.

 Årsagen til denne politik er ganske simpelt, man nogle børn kan have svært ved at koncentrere sig om svømmeundervisningen når forældrene er i nærheden. Det er forstyrrende for alle på holdet.

Til gengæld inviterer vi den første gang i måneden alle forældre til at komme og kigge. Når et barn starter til svømning kan niveauet synes trivielt og simpelt for en voksen, men for barnet er det udfordrende og krævende. Kom derfor den første gang i måneden og se den flotte udvikling som barnet gennemgår.

 Udstyr

 • Man skal benytte rigtigt svømmetøj – Bikini og løse shorts er ikke egnet svømmetøj – det er badedragt og rigtige badebadebukser.
 • Våddragt: I alle svømmehallerne foregår undervisningen i 27 grader varmt vand. For nogle kan dette føles meget koldt og gøre det svært at koncentrere sig. Vi anbefaler i disse tilfælde at man benytter en våddragt med korte arme og ben.
 • Svømmebriller mener vi er meget vigtige for at lære at svømme og have hovedet under vandet. Klorvandet kan være meget generende for øjnene og dette kan svømmebriller beskytte imod.
 • Alt andet legetøj skal blive hjemme, mens man er i svømmehallen og dykkermasker er ikke egnede som svømmebriller.
 • T-shirt eller håndklæde: Hvis børnene kommer tidligt og skal sidde og vente inde i svømmehallen, er det en god idé at tage en T-shirt eller en badekåbe med. Det kan være koldt at sidde i vådt badetøj og vente på at man skal i vandet.

Afbud til svømning

Du skal ikke melde afbud til svømning, hvis du er fraværende en enkelt gang. Er du væk i en længere periode, så giv gerne besked til kontoret eller til træneren om dette.

Adgangskort/ medlemskort

Alle vores medlemmer får udleveret et medlemskort af trænerne en af de første svømmedage. Nyanskaffelse af en medlemskort koster 20kr. Adgang til de forskelige svømmehaller foregår som følgende:

 • I Vesterbro- og Hillerødgade svømmehal skal der fremvises medlemskort i billetlugen hver gang man møder op til svømmeundervisning.
 • I Damsøbadet skal man altid medbringe sit medlemskort og fremvise det såfremt personalet spørger.
 • Frederiksberg svømmehal får man af træneren udleveret et adgangskort den først svømmedag. Dette skal benyttes, hver gang man skal til svømmeundervisning.  
 • I Vigerslevalles skole svømmehal, Kirsebærhaven skole svømmehal og Hyltebjergs skole svømmehal findes der i indgangene et lille tastatur, hvor man skal indtaste en kode, hvis dørene er låst. Alle medlemmer der svømmer i de pågældende haller får koden tilsendt på mail inden første svømmegang.
 • I Institut for idræts svømmehal er der ligeledes aflåste døre. Kun vores trænere har kort hertil. Alle medlemmer må derfor hjælpe hinanden med at komme ind ad hoveddøren og banke på, samt åbne op for hinanden indtil omklædningsrummene. Vi beklager meget, hvis det kommer til at skabe jer besvær. Samtidig vil vi gerne understrege at stedets forsikring ikke betaler for stjålne eller bortkomne ting, hvis dørerne har været åbne i unaturligt lang tid. Lad derfor være med at sætte noget i klemme i dørerne for at holde dem åbne!
GI40Hermes - Damsøbadet - Sønderjyllands Allé 6 - 2000 Frederiksberg - Telefon 38710940 - E-mail info@gi40hermes.dk